Γερουλάνος στο ΣΚΑΪ: Το κέντρο της Αθήνας απαιτεί συνεργασία και όχι ανταγωνισμό

«Για να αλλάξει η εικόνα στο κέντρο της Αθήνας θα πρέπει να γίνει ότι και στον τουρισμό, δηλαδή μία συντονισμένη προσπάθεια από φορείς της πολιτείας και ιδιώτες, χωρίς ανταγωνισμούς για το ποιος θα προβληθεί», είπε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού.

Όπως εξήγησε ο κ. Γερουλάνος, έχει έλθει ήδη σε από κοινού συμφωνία με το δήμαρχο Αθηναίων για την Ακαδημία Πλάτωνος και έχουν ξεκινήσει οι δράσεις για τη διαχείριση και αναβάθμιση του χώρου, με τη μεταφορά αποθηκών, γκρέμισμα κτιρίων και αποκατάσταση του χώρου,

Για τους ναρκομανείς στο κέντρο της Αθήνας, είπε πως είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και από κοινού με το υπουργείο Υγείας θα διατεθούν 2 εκατομμύρια ευρώ ώστε να γίνουν 2 μονάδες μεθαδόνης σε νοσοκομεία της Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι από την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου αρχίζει το νέο πρόγραμμα χορήγησης υποκατάστατων σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Η αρχή θα γίνει από τέσσερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα από τον Άγιο Παύλο, το Ιπποκράτειο, το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και το Ειδικών Παθήσεων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, η λειτουργία των μικρών μονάδων χορήγησης μεθαδόνης στα νοσοκομεία των Αθηνών θα αρχίσει στις 16 Σεπτεμβρίου.
Πηγή: skai.gr