Α. Διαμαντοπούλου στο ΣΚΑΪ: Άθλια ψέματα για να δημιουργηθεί αναταραχή

«Δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα διδάκτρων σε όλες τις προπτυχιακές σπουδές» ξεκαθάρισε μέσω του ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και έκανε λόγο για «άθλια ψέματα, που αναπτύσσονται συνειδητά για να δημιουργήσουν αναταραχή στους φοιτητές που δεν έχουν δει το νόμο».

Παράλληλα η κ. Διαμαντοπούλου επεσήμανε ότι τα συγγράμματα θα δίνονται δωρεάν, ενώ θα υπάρξει επιπλέον πρόσβαση σε όλες τις ηλεκτρονικές σημειώσεις των πανεπιστημίων ανά την επικράτεια.

Η υπουργός επιτέθηκε σε συγκεκριμένες συγκλήτους λέγοντας χαρακτηριστικά: «το πανεπιστήμιο δεν είναι ένα κοινόβιο όπου οι φοιτητές αποφασίζουν πότε θα γίνουν εξετάσεις». Συμπλήρωσε επίσης ότι δεν μπορεί ο ακαδημαϊκός κόσμος να αποδέχεται το γεγονός ότι είναι δυνατόν να συμπληρωθούν τα μαθήματα 13 εβδομάδων σε 7, δηλαδή να μαθαίνουν οι φοιτητές μισά γράμματα.

Η υπουργός όφειλε να μας ενημερώσει για το νομο για να μπορέσουμε να συζητήσουμε απάντησε - μέσω του ΣΚΑΙ - στην Αννα Διαμαντοπούλου η Τόνια Μοροπούλου, αντιπρυτανης του ΕΜΠ. Τάχθηκε υπερ ενος ανοιχτού πολυτεχνειου για να γίνει διάλογος ενώ απαντώντας στη δήλωση της υπουργού -επισης στο σταθμό μας - ότι το πανεπιστημιο δεν είναι κοινόβιο για να αποφασιζουν οι φοιτητές για το χρονο των εξετάσεων είπε μετατατέθηκαν για μερικές ημέρες προκειμένουν να ενημερωθούν οι φοιτητές για κοσμοϊστορικές αλλαγές.
Πηγή: skai.gr