Κλείσιμο

Γ. Παπανδρέου: Κοντόφθαλμη και συγκυριακή η πολιτική της ΝΔ

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι η πολιτική της είναι «κοντόφθαλμη, πολύ περιστασιακή και συγκυριακή», ενώ χαρακτήρισε «αποπροσανατολιστική» την «προσπάθεια όσων τώρα επαναφέρουν τη λογική των κυβερνήσεων προσωπικοτήτων».

«Κάναμε κι εγώ προσωπικά, μία προσπάθεια με τη Νέα Δημοκρατία μήπως υπάρχει πράγματι μια διάθεση εθνικής συναίνεσης. Η αίσθηση την οποία εγώ εισέπραξα απ΄ όλη αυτή την προσπάθεια είναι ότι είναι εξαιρετικά κοντόφθαλμη η πολιτική τους, πολύ περιστασιακή και συγκυριακή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου κατά την εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ εν όψει της Συνδιάσκεψης του Κινήματος.

Κατηγόρησε ακόμη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «έχει επιλέξει μια πολύ καθαρή - όπως την βλέπουμε εμείς - τακτική, όχι καλή, αλλά θα έλεγα καθαρή από πλευράς σκοπιμοτήτων. Θέλει την αποτυχία μας, ποντάρει στην αποτυχία μας, ή τουλάχιστον στη φθορά μας».

Αναφερόμενος στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι «γίνεται για να επιβεβαιώσουμε και να οριοθετήσουμε ξανά και τις αξίες που μας εκφράζουν, τις στοχεύσεις που έχουμε, και την πορεία που ακολουθούμε, αλλά και παράλληλα για να δώσουμε και την οργανωτική ορμή που χρειάζεται».

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια είναι μπροστά σε πολύ δύσκολες μάχες σε κάθε επίπεδο εντός και εκτός Ελλάδας.

Όπως είπε, η πρώτη μάχη είναι εκείνη της αντιμετώπισης του προβλήματος του χρέους, των ελλειμμάτων και της αναξιοπιστίας της χώρας, δεύτερη οι διαρθρωτικές αλλαγές και τρίτη η «μάχη της ανάπτυξης μέσα σε μία κατάσταση ύφεσης».

Αναφερόμενος στην αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος, επισήμανε ότι «είναι λογικό μέσα από την πίεση των πραγμάτων να υπάρχει αντίδραση στο πολιτικό σύστημα, όμως η λογική, "ισοπεδώνω το πολιτικό σύστημα, ισοπεδώνω τα πάντα", μόνο σε λαϊκισμό και ολοκληρωτισμό μάς πάει, σε βία και σε έλλειψη προοπτικής».

«Η δική μας Συνδιάσκεψη είναι και αυτή μια μάχη, με ανοιχτές διαδικασίες, παρά τις απειλές που κατά καιρούς είχαμε και τη βία διαφόρων μικρών ομάδων» σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε τέλος ότι η Συνδιάσκεψη πρέπει να απαντήσει στα ερωτήματα που θέτει ο κόσμος του Κινήματος , ούτως ώστε να τεθούν οι βάσεις για μια σοβαρή οργανωτική και πολιτική ανάταξη του ΠΑΣΟΚ στην πορεία του προς ένα συνέδριο του κόμματος.
Πηγή: skai.gr