H ενίσχυση της ρευστότητας στο επίκεντρο της συνάντησης Τρόικας -Χρυσοχοΐδη

H αναζήτηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά ήταν το κεντρικό θέμα της συζήτησης που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μ. Χρυσοχοΐδης με τους επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα καθώς υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι προωθούνται από το υπουργείο οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές και η αναμόρφωση του ΕΣΠΑ, και σημειώθηκε ότι πρέπει να επιταχυνθούν περαιτέρω οι διαδικασίες προς τις ίδια κατεύθυνση ώστε να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν η αναθέρμανση της οικονομίας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται (fast trαck, ίδρυση επιχειρήσεων σε μια μέρα, κίνητρα για νέες επενδυτικές δραστηριότητες, κλπ.) και ζήτησε την αποδέσμευση πόρων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την παροχή δανείων για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας ύψους 3,5 δισ. ευρώ ενώ αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για τη δημιουργία της Ελληνικής Επενδυτικής Τράπεζας με δημόσια και ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια.

Τέλος έγινε εκτενής αναφορά στην δυνατότητα ενεργοποίησης ξένων επενδυτικών τραπεζών για τη χρηματοδότηση επενδύσεων, κατά το παράδειγμα της Γερμανικής Επενδυτικής Τράπεζας που δίνει εγγυήσεις σε συνεργασία με ιδιωτικές τράπεζες για χρηματοδότηση επενδύσεων Γερμανών επιχειρηματιών σε επιμέρους χώρες της ΕΕ.
Πηγή: skai.gr