Κλείσιμο

Βενιζέλος: Στόχος του ΥΠΟΙΚ μια πιο συγκρατημένη ύφεση

Προσπάθειες να διαψεύσει τις εκτιμήσεις και να συγκρατήσει την ύφεση για το τρέχον έτος καταβάλλει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΛΑΟΣ στη Βουλή, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας είναι η ύφεση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, που εκτιμάται ότι θα είναι βαθύτερη από τις προβλέψεις, δηλαδή πάνω από 4,5%.

Η κατάσταση αυτή όπως είπε είναι και αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των διεθνών οργανισμών που στηρίζουν το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ο κ. Βενιζέλος χαιρέτισε εκ νέου τη συμφωνία συγχώνευσης  Alpha Bank και Eurobank, επαναλαμβάνοντας πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως ασφαλές και εγγυημένο και επισημαίνοντας πως οι καταθέτες αυτό το αναγνωρίζουν πλέον, επιστρέφοντας τα χρήματά τους στις ελληνικές τράπεζες.

Πρόσθεσε πως η συμμετοχή του κράτους του Κατάρ στο νέο σχήμα σηματοδοτεί πολλά πράγματα, εξηγώντας πως οι αγορές λαμβάνουν ένα θετικό μήνυμα.

Το ζητούμενο συμπλήρωσε είναι να αυξηθούν τα επίπεδα ρευστότητας στην ελληνική οικονομία.
Πηγή: skai.gr