Κλείσιμο

Ανώτατη Εκπαίδευση: Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται την Τρίτη το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αναμένεται παρέμβαση του πρωθυπουργού υπέρ του νομοσχεδίου.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει δεχτεί σημαντικές αλλαγές στο νομοσχέδιο και παρουσιάζεται ανοιχτή σε νέες με στόχο την εξασφάλιση της συναίνεσης των κομμάτων.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής διατυπώνει ενστάσεις σε κρίσιμες διατάξεις του νομοσχεδίου. Τις ενστάσεις επικαλούνται στελέχη της ΝΔ ζητώντας περισσότερες αλλαγές για να υπάρξει συναίνεση.

Τη Δευτέρα στα γραφεία της ΝΔ διεξήχθη μαραθώνια συζήτηση για τη «γραμμή πλεύσης» του κόμματος κατά τη συζήτηση στη Βουλή, όπου ενδέχεται να τοποθετηθεί και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς.

Προηγήθηκε σκληρή ανακοίνωση της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ -η οποία υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο αποτελεί «δυστυχώς μια από τις χειρότερες σελίδες στην ιστορία των ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ».

«Παρωδία» χαρακτήρισε η πρώην υπουργός Παιδείας και νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Στήριξη από ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ
Πάντως, το ΛΑΟΣ στηρίζει τη μεταρρύθμιση, καλώντας την κ. Διαμαντοπούλου να μην υποκύψει, σημειώνοντας, ότι «πρέπει να αντέξει στις πιέσεις του κατεστημένου».

Από την πλευρά της, η Δημοκρατική Συμμαχία, ζήτησε από την κυβέρνηση να επιδείξει αποφασιστικότητα από την κυβέρνηση και την καλεί να μην ακολουθήσει μεσοβέζικες λύσεις και ιδιοτελείς συμβιβασμούς.
Πηγή: skai.gr