Παπανδρέου: Αλλαγές και όχι εκλογές

Με την φράση «οι πολίτες θέλουν να δουν αλλαγές και όχι εκλογές», ο πρωθυπουργός βάζει τέλος στις φήμες για πρόωρες εκλογές και ξεκαθαρίζει πως θα τιμήσει στο έπακρο την εντολή που έχουν δώσει οι Έλληνες πολίτες, καθώς, όπως λέει, «δεν υπάρχει κανένας λόγος για πρόωρες εκλογές».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News της Κυριακής ο πρωθυπουργός ζητά από τους υπουργούς να προχωρήσουν άμεσα οι αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, προαναγγέλλει δημοψήφισμα μέσα στο 2011, ενώ κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ πως «έχει εγκλωβιστεί σε μια στρατηγική που βλάπτει τη χώρα, αλλά και την ίδια τη ΝΔ» καθώς, όπως επισημαίνει, «ποντάρει στην αποτυχία της κυβέρνησης και έχει αποφασίσει να καθίσει στις κερκίδες και να πετάει φωτοβολίδες».

Ακόμα, ο Γιώργος Παπανδρέου βάζει τέλος στα σενάρια για έξοδο από το ευρώ και ξεκαθαρίζει πως οι καταθέσεις είναι εγγυημένες. Τέλος, εμφανίζεται σίγουρος πως η Συμφωνία για την Ελλάδα θα εφαρμοστεί και τάσσεται και πάλι υπέρ της έκδοσης του ευρωομολόγου.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης επισημαίνει ότι δεν προκύπτει τίποτα το καινούργιο, χαρακτηρίζει όμως κωμικό και τραγικό το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου διερωτάται αν η ΝΔ επιθυμεί την έξοδο της χώρας από το ευρώ .

«Τέτοια παιδαριώδη πυροτεχνήματα δεν μπορούν να κρύψουν τη γύμνια μιας κυβέρνησης της οποίας ακόμα και οι ίδιοι οι βουλευτές της, όπως έκανε σήμερα ο κ. Γρηγοράκος, ζητούν εκλογές, ακριβώς γιατί και εκείνοι βλέπουν το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε τη χώρα ο κ. Παπανδρέου».
Πηγή: skai.gr