Σφοδρή κριτική ΝΔ για εμπλοκή ΜΚΟ στα προγράμματα κοινωνικής εργασίας

Σφοδρή επίθεση με αφορμή τη χρηματοδότηση και τον τρόπο λειτουργίας Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που προβλέπεται να εμπλακούν στα προγράμματα κοινωνικής εργασίας, εξαπέλυσε η ΝΔ.

Σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, βουλευτής Ν. Ευβοίας, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος έκανε λόγο για καταιγίδα αποκαλύψεων για προσωποπαγείς κομματικές ΜΚΟ, που θα κανονίζουν τις προσλήψεις στο Δημόσιο και κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση πως ετοιμάζει ένα προκλητικό "πριβέ Δημόσιο", με υπόβαθρο το κομματικό παρακράτος του ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει τον παλιό κακό του εαυτό, που φούσκωσε το Δημόσιο και χρέωσε την κοινωνία», τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος επισημαίνοντας πως «η διαφάνεια πάει περίπατο και η αξιοκρατία θυσιάζεται».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ζητά να μάθει αν οι συγκεκριμένες ΜΚΟ είναι πιστοποιημένες ή αν ιδρύθηκαν με προφανή σκοπό, αν προβλέπεται στο καταστατικό τους η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού και αν προβλέπεται οικονομικό κέρδος από αυτή την διαδικασία.

«Η μόνη αξιόπιστη λύση για τις προσλήψεις, είναι να γίνονται με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια. Και την αποκλειστική ευθύνη να την έχουν το Ελεγκτικό Συνέδριο για την οικονομική επιβάρυνση και το ΑΣΕΠ για την επιλογή προσώπων, και όχι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή κάποιοι ημέτεροι ή άλλοι κομματικοί που κρύβονται πίσω από αυτές τις ΜΚΟ», καταλήγει ο κ. Μαρκόπουλος.
Πηγή: skai.gr