Αυστηρό μήνυμα για τη «λευκή» απεργία στο δημόσιο

Αυστηρή προειδοποίηση ότι δεν θα δεχτεί φαινόμενα υπολειτουργίας στις δημόσιες υπηρεσίες απηύθυνε η κυβέρνηση, μετά τους υπαινιγμούς του προέδρου της ΑΔΕΔΥ περί «λευκής» απεργίας ώστε να μην περάσουν οι νέες περικοπές που προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος,, δε δίστασε να «δείξει» και την πόρτα εξόδου σε όσους υπαλλήλους επιλέξουν τη «λευκή» απεργία ή είναι αργόμισθοι.

Επιπλέον, με αφορμή τη συζήτηση περί «λευκής απεργίας» από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς των ΔΟΥ ο κ. Μόσιαλος σημείωσε πως «είναι εις βάρος του ελληνικού λαού το να μην εισπράττονται φόροι, να μη λειτουργεί ο δημόσιος τομέας, να μη λειτουργεί ο δημόσιος λειτουργός επειδή μειώθηκε ένα επίδομα».

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας ζήτησε διευκρινήσεις για τις δηλώσεις του προέδρου της ΑΔΕΔΥ, Σπύρου Παπασπύρου.

Για «μεθοδευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μόσιαλου να δημιουργήσει θέμα που δεν υπάρχει» έκανε λόγο στα «ΝΕΑ» η Δέσποινα Σπανού, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.
Πηγή: skai.gr