Bloomberg: Οι προτεραιότητες του Γ. Παπανδρέου

Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και προώθηση της προοπτικής ανάπτυξης μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας είναι οι τρεις προτεραιότητες που θέτει ο Πρωθυπουργός για τους επόμενους 12 μήνες, όπως τόνισε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Bloomberg News.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι χρειάζονται ριζικές αλλαγές στη χώρα, καθιστώντας την οικονομία περισσότερο βιώσιμη, κάτι που θα φέρει και τη σταθερότητα.

Απαντώντας στο αίτημα του Αντώνη Σαμαρά για μείωση της φορολογίας ο πρωθυπουργός τονίζει πως «το πραγματικό πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι η περικοπή των φόρων αλλά το να διασφαλίσουμε ότι δεν έχουμε φοροδιαφυγή».
Σχετικά με την προσέλκυση επενδύσεων ο κ. Παπανδρέου τονίζει πως ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως για την πράσινη και καθαρή ενέργεια.
Σε ερώτηση μάλιστα για τις προσωπικές σχέσεις που διατηρεί με τον Πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει πως «στην πολιτική κανείς είναι ορθό να διαχωρίζει τη θεσμική με την προσωπική σχέση» λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κάποτε, ύστερα από καμιά δεκαετία, ίσως μπορούμε να καθίσουμε μαζί να πιούμε ένα ποτήρι κρασί και αναπολώντας το παρελθόν να πούμε: Ας κρίνουμε τώρα πως έχουν πάει τα πράγματα στην Ελλάδα».
Τέλος ο Πρωθυπουργός σε ερώτηση για το πώς θέλει να τον θυμάται η ιστορία τόνισε πως θα ήθελε να δει πως έχει συνεισφέρει στο κοινό καλό της χώρας και στη συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων της, γιατί όπως αναφέρει, έχουμε μεγάλες δυνατότητες.

«Πραγματικά πιστεύω στην Ελλάδα και θέλω να δω ότι έχουμε απελευθερώσει όλο το δυναμικό που διαθέτει η χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Πηγή: skai.gr