Σύσταση γνωμοδοτικού για Siemens

Για τη σύσταση ειδικής επιτροπής αδικημάτων για την υπόθεση της Siemens αποφασίζει σήμερα η ολομέλεια της Βουλής.

Το γνωμοδοτικό συμβούλιο που θα προκύψει θα εξετάσει τις κατηγορίες κατά του Γιώργου Αλογοσκούφη και του Χρήστου Μαρκογιαννάκη για την υπόθεση Siemens.

Από το ΠΑΣΟΚ το αίτημα είναι να διερευνηθεί περαιτέρω η κατηγορία εναντίον των δύο πρώην υπουργών της ΝΔ για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου. Απών από τη διαδικασία θα είναι ο Γιώργος Αλογοσκούφης ο οποίος με υπόμνημά του στον Πρόεδρο της Βουλής χαρακτηρίζει αβάσιμες τις κατηγορίες εναντίον του και μιλάει για απόπειρα πολιτικής δίωξης.

Η ΝΔ, δια του Κώστα Τζαβάρα, άφησε να εννοηθεί ότι θα αποχωρήσει από την ψηφοφορία αφού προηγουμένως μίλησε για παραπλάνηση και στημένες κατηγορίες και για πολιτική πονηριά της κυβέρνησης που δεν ενισχύει τη διαφάνεια.

Ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ έκανε λόγο για όμοιες τακτικές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ενώ υποστήριξε ότι το «έργο» επαναλαμβάνεται «το ίδιο σενάριο που υπήρχε και σε προηγούμενες εξεταστικές, ίδιοι πρωταγωνιστές ίδια πρόσωπα και στο τέλος πάλι τα ίδια, κουκούλωμα και συγκάλυψη» .

Από το ΛΑΟΣ ο Κώστας Αϊβαλιώτης υποστήριξε ότι η υπόθεση όζει συγκάλυψη και συνεννόηση των δύο μεγάλων κομμάτων.

Ούτε το ΠΑΣΟκ ούτε η ΝΔ ούτε η siemens που είναι η κορυφές του αμαρτωλού τρίγωνου δεν θελουν να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι γιατί και οι τρεις συμπράττουν στο κουκούλωμα, υποστήριξε ο Δημήτρης Παπαδημούλης από το ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες και ένα κακόγουστο θέατρο.

Για εξευτελισμό της Βουλής μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία αναρωτήθηκε ποιος πιστεύει ότι το σκάνδαλο της siemens είναι ο Γιώργος Αλογοσκούφης και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα έχουν κάνει πλακάκια.

Για αηδία μίλησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης επικρίνοντας την απροθυμία βουλευτών να μιλήσουν για το μεγαλύτερο μεταπολεμικό σκάνδαλο –όπως το χαρακτήρισε- ενώ δήλωσε ότι και το κόμμα του θα αποχωρήσει από την ψηφοφορία καθώς όπως είπε δεν θέλει να συμμετέχει σε αυτό το θέατρο του παραλόγου.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου