Κλίντον: Η Ελλάδα έχει την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ

Στηρίζουμε την αποφασιστηκότητα της κυβέρνησης, εκτιμώ την δουλειά του κ.Παπανδρέου, συμπαραστεκόμαστε στην Ελλάδα ώστε κάποια στιγμή να επανέλθει η οικονομία της χώρας σε ανταγωνιστικό επίπεδο, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ μετά τη συνάντηση της με τον Έλληνα ομόλογο της Σταύρο Λαμπρινίδη.

Συμπαραστεκόμαστε στο λαό και την κυβέρνηση Παπανδρέου -πρόσθεσε που ξαναφέρνει τη χώρα στο δρόμο της οικονομικής σταθερότητας, της ανάπτυξης και της ευημερίας. Επίσης, ευχαρίστησε την κυβέρνηση για την προθυμία της να φιλοξενήσει τις συμμαχικές δυνάμεις στη Σούδα και σε άλλους χώρους κοντά στη Λιβύη.

Ο κ. Λαμπρινίδης από την πλευρά του υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ τις δύσκολες στιγμές στάθηκαν στο πλευρό της Ελλάδας. Θα διαψεύσουμε όσους ποντάρουν στην κατάρρευση της χώρας, τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ για το Κυπριακό ανέφερε ότι η λύση είναι εφικτή και προϋποθέτει πολιτική βούληση από την πλευρά της Άγκυρας.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών αναχώρησε από το υπουργείο Εξωτερικών, κατευθυνόμενη προς το Μέγαρο Μαξίμου για την συνάντηση της με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Η κ.Κλίντον αμέσως συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 15.00 το μεσημέρι, και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο 15.45 το απόγευμα.

Αύριο η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Πηγή: skai.gr