Βασιλάκος: Ευθύνες σε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την υπόθεση των υποβρυχίων

Σοβαρές ευθύνες στους πρώην υπουργούς Άμυνας και τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για τον τρόπο που χειρίστηκαν τις συμβάσεις των υποβρυχίων καταλόγισε ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών Ευάγγελος Βασιλάκος στην πολύωρη κατάθεσή του στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής.

Υποστήριξε ότι όπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ ευθύνονται για τις απαράδεκτες συμβατικές προβλέψεις την υπερτιμολόγηση και την κακή εκτέλεση των συμβάσεων ενώ οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Άμυνας επί ΝΔ ευθύνονται για την καταβολή πληρωμών για συμβάσεις που είτε δεν εκτελούνταν είτε εκτελούνταν πλημμελώς.

Άφησε αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας επιχειρηματιών και δημοσιογράφων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των εξοπλισμών. Κάλεσε δε την Επιτροπή να διερευνήσει το πώς οι δημοσιογράφοι αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι των εμπορικών δημοσίων σχέσεων των ξένων εταιρειών και των ελλήνων αντιπροσώπων τους.

Ο κ. Βασιλάκος στην κατάθεσή του αναφέρθηκε επίσης στις συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που υπογράφηκαν την περίοδο '96 - 2004. Είπε ότι, όπως και στην περίπτωση των υποβρυχίων, αρκετές συμβάσεις δεν είχαν ελεγχθεί ως προς τη νομιμότητά τους από το ελεγκτικό συνέδριο και γι' αυτό απαιτείται η δημιουργία εξεταστικής επιτροπής για όλες αυτές τις εξοπλιστικές συμβάσεις.


Κώστας Αλατζάς


Πηγή: skai.gr