Υπόθεση υποβρυχίων: Έρευνα για το σκάνδαλο από τον ΣΔΟΕ

Σε κατ' αντιπαράσταση εξέταση καλεί τη Δευτέρα, τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ και το νυν γενικό διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Άμυνας Δημήτρη Γεωργιόπουλο, η Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής, που διερευνά την εξέλιξη των συμβάσεων για τα γερμανικά υποβρύχια από το 2002 μέχρι το 2009, καθώς και την υλοποίηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.

Στόχος της Επιτροπής, που πήρε ομόφωνα την απόφαση αυτή, είναι να διερευνήσει τις διαφοροποιήσεις που υπάρχουν μεταξύ του ΣΔΟΕ, το οποίο από τα στοιχεία που έχει μέχρι σήμερα, διαπιστώνει «πολύ μικρή κλίμακα υλοποίησης των αντισταθμιστικών ωφελημάτων» και των πρώην γενικών διευθυντών Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας, που υποστήριξαν στις καταθέσεις τους το αντίθετο.

Όπως τόνισε στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών Ευτύχιος Δαμιανάκης, το ενδιαφέρον της έρευνας εστιάζεται στο αν οι πληρωμές ύψους 3 δισ. και 33 εκατ. γίνονταν σύμφωνα με τους όρους της αρχικής σύμβασης και αν υλοποιούνταν τα αντισταθμιστικά ωφελήματα και σε ποιο βαθμό.

Η κατάθεση του κ. Γεωργιόπουλου, σύμφωνα με τον κ. Δαμιανάκη, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πέραν των γνώσεων που διαθέτει, ως επικεφαλής της διεύθυνσης Εξοπλισμών, έχει στείλει στο ΣΔΟΕ και όλα τα σχετικά στοιχεία που του έχουν ζητηθεί.
Πηγή: skai.gr