Σαμαράς: Τις εκλογές τις ζητήσαμε και τις θέλουμε

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το έλλειμμα και τα νέα φορολογικά μέτρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην εισήγησή του στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος.

Δήλωσε ότι η κυβέρνηση «άλλα λεει μέσα και άλλα έξω» με αφορμή τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου ότι θα πωληθούν πολύ λιγότερα από αυτά που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματος δήλωσε ότι δεν υπάρχει ούτε μια ημέρα διακοπών και δουλεύουμε σα να έχουμε αύριο εκλογές τις οποίες και ζητήσαμε.

«Για τις εκλογές τις ζητήσαμε και τις θέλουμε, μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή, γι’ αυτό απευθύνω προσκλητήριο μάχης για όλους. Εφέτος δεν έχει διακοπές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε αισιόδοξος και βέβαιος ότι θα κερδίσει τις εκλογές και ανάφερε ότι «θα κυβερνήσουμε για να κάνουμε τομή με το χθες και να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος. Η Ελλάδα διαθέτει αστείρευτο πλούτο, έμψυχο και άψυχο. Δεν είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Οι πολιτικές τους απέτυχαν, όχι η Ελλάδα. Οι απόψεις μας βρίσκουν αναγνώριση και διεθνή στήριξη. Στο προσκλητήριο αγώνα δεν υπάρχει εχθρός παρά μόνο ο κακός μας εαυτός».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο δικό του οικονομικό πρόγραμμα λέγοντας ότι το Ζάππειο 2 άλλαξε την ατζέντα για την οικονομία και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση υιοθετεί την πρότασή του για την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, εξετάζει την μείωση των φορολογικών συντελεστών και ακόμη και την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος.

Ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι «θα ψηφίσει την νέα Δανειακή Σύμβαση μόνο αν συνδυαστεί με αλλαγή της οικονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και επέμεινε στην επαναδιαπραγμάτευση πάλι, για να επιτευχθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Τέλος ανέφερε ότι είναι υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και όχι του ξεπουλήματος και ότι γι αυτό η ΝΔ συμμετέχει στην Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων.
Πηγή: skai.gr