Κλείσιμο

Ολοκληρώθηκαν οι διαδοχικές συσκέψεις του πρωθυπουργού

Ολοκληρώθηκαν οι διαδοχικές συσκέψεις που είχε στην Βουλή ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου με τον υπουργό Εξωτερικών, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και τον υπουργό Οικονομικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις επαφές που είχε στο Βερολίνο και στη Βιέννη που επισκέφθηκε πρόσφατα και στις οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπίστωσε την διαμόρφωση ενός θετικότερου κλίματος υπέρ της Ελλάδας, ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Στην σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον κ. Λαμπρινίδη συμμετείχε και ο γγ του ΥΠΕΞ, Ιωάννης Ζέππος.

Επίσης, αναμένεται, ο κ. Λαμπρινίδης να πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ο νόμος-πλαίσιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης του πρωθυπουργού με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και αποφασίστηκε η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα και η ψήφισή του με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής, μετά τις θερινές διακοπές, και πριν από την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους.

Στη σύσκεψη με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, την υπουργό αναπληρωτή Φώφη Γεννηματά και την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου, συμμετείχαν επίσης ο σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα εκπαίδευσης, Γιάννης Πανάρετος, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαππας.

Οι οικονομικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη συζητήθηκαν στην σύσκεψη που είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος με τον πρωθυπουργό.
Σημειώνεται, τέλος, ότι στην αρχή της σύσκεψης αυτής ήταν παρών, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης.

Πηγή: skai.gr