Με διαδικασίες «εξπρές» η διερεύνηση της υπόθεσης των υποβρυχίων

Με διαδικασίες εξπρές θα κινηθεί η Υποεπιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής που θα έχει αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης των υποβρυχίων, μετά την περίοδο Τσοχατζόπουλου και συγκεκριμένα για την περίοδο 2002 – 2009.

Η επιτροπή που λειτουργεί ως οιονεί εξεταστική- μέχρι τις 5 Αυγούστου που αναμένεται να καταθέσει την έκθεσή της, έχει κληθεί να διερευνήσει το κομμάτι της εκτέλεσης των συμβάσεων για τα υποβρύχια, που αρχικά υπογράφηκαν από τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο, αλλά εκτελέστηκαν από τους κυρίους Γιάννο Παπαντωνίου, Βαγγέλη Μειμαράκη και Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο.

Το πιεστικό χρονοδιάγραμμα των τριών εβδομάδων, δημιούργησε ένταση κατά την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής καθώς ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για «διαδικασία-εξπρές» και «μεθόδευση που οδηγεί σε συγκάλυψη».

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης παρέστη και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης ο οποίος δήλωσε ότι θα παράσχει «οποιοδήποτε στοιχείο χρειαστεί η επιτροπή», ενώ είπε ότι είναι διατεθειμένος να προχωρήσει ακόμα και σε άρση απορρήτου αν χρειαστεί.

Αύριο, ενώπιον της επιτροπής θα καταθέσουν ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης καθώς και ο γενικός διευθυντής εξοπλισμών Δ. Γεωργιόπουλος.



Πηγή: skai.gr