Διαρροές από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην ψηφοφορία του εφαρμοστικού νόμου

Με διαρροές από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνεχίζεται η ψηφοφορία επί του εφαρμοστικού νόμου.

Η Χρύσα Αράπογλου από το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι καταψηφίζει τα άρθρα που αφορούν στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας και το άρθρο που αφορά την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας.

Κατήγγειλε δε ότι από την ημέρα της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εγγράφεται συνεχώς για να τοποθετηθεί και μέχρι και σήμερα δεν της έχει δοθεί ο λόγος.

Σε αντίστοιχη καταγγελία προέβη και ο Πανος Καμένος από τη ΝΔ κάνοντας λόγο για φίμωση των βουλευτών και για προβοκάτσια και εντός κοινοβουλίου. Διαμαρτυρόμενος, χωρίς να διαφωνεί με το κόμμα του όπως επισήμανε ψήφισε όχι σε όλα τα άρθρα του εφαρμοστικού, παρότι η ΝΔ υπερψηφίζει κάποια από αυτά.

Όχι σε όλες τις διατάξεις του εφαρμοστικού ψήφισε και ο βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Γαληνός.

Η ψηφοφορία συνεχίζεται.

Μεταξύ άλλων ο εφαρμοστικός νόμος προβλέπει αυξήσεις σε τσιγάρα, πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο και στα είδη εστίασης.

Στο μεταξύ, έπειτα από αλλαγές της τελευταίας στιγμής στον εφαρμοστικό, αυξάνεται το αφορολόγητο όριο για φορολογούμενους με παιδιά.

Πιο συγκεκριμένα, για ζευγάρι με ένα παιδί το αφορολόγητο προσδιορίζεται στις 10.000 ευρώ, για ζευγάρι με δύο παιδιά, στις 12.000 ευρώ, για τρία παιδιά στα 20.500 ευρώ.

Από τρία παιδιά και πάνω θα προστίθενται στο αφορολόγητο 2.500 ευρώ για κάθε ένα επιπλέον παιδί.

Παράλληλα με άλλη ρύθμιση εξαιρούνται από το τέλος επιτηδεύματος οι φορολογούμενοι με μπλοκάκια που έχουν εξαρτημένη εργασία.

Από την 1η Ιουλίου αναστέλλονται οι μισθολογικές ωριμάνσεις στο δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τους ΟΤΑ μέχρι τη θέσπιση του ενιαίου μισθολογίου.

Παράλληλα, νέο «ραντεβού» στις 18.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα δίνουν οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες, ενώ σε νέα συγκέντρωση στις 19.30 καλεί επίσης στο Σύνταγμα η ΑΔΕΔΥ.
Πηγή: skai.gr