Η. Μόσιαλος: Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο

Την εκτίμηση ότι σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, εξέφρασε στην «Πρώτη Γραμμή» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

Όπως είπε, το διακύβευμα είναι «τί χώρα θέλουμε να φτιάξουμε».

Ο κ. Μόσιαλος τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στις αποκρατικοποιήσεις, για αυτό ζήτησε από την αντιπολίτευση να προτείνουν από κοινού τον πρόεδρο και τα μέλη του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Όπως επεσήμανε, μόλις συμφωνήσουν στη σύνθεση του Ταμείου, θα αρχίσουν αμέσως οι αποκρατικοποιήσεις.

Εξήγησε ότι αν το κάθε υπουργείο ξεχωριστά αναλάμβανε τις αποκρατικοποιήσεις, η διαδικασία θα καθυστερούσε.

«Μικρότερο και ευέλικτο κράτος δε σημαίνει ότι είναι χειρότερο» τόνισε ο κ. Μόσιαλος.

Αναφερόμενος στη συναίνεση, είπε ότι «η κυβέρνηση κάνει έκκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να έρθουν μαζί μας σε θέματα που συναινούν». Πάντως, δε θέλησε να κάνει εκτιμήσεις για το αν θα συναινέσουν και άλλοι βουλευτές στο Μεσοπρόθεσμο.

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο κ. Μόσιαλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δε σταματά στο Μεσοπρόθεσμο, ούτε σταματά εκεί τη διαπραγματευτική της δραστηριότητα στις Βρυξέλλες.

Καταλήγοντας είπε ότι δεν μπορεί κανείς να παίζει με το μέλλον της χώρας αναφέροντας ότι «εμείς θα προχωρήσουμε, μπορούμε να κυβερνήσουμε».

Σε παρέμβασή του ο Δημήτρης Ζαφειριάδης, εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να συγκρουστεί με τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ. Είπε ακόμα ότι οι δηλώσεις του Όλι Ρεν ανοίγουν το παράθυρο για αλλαγές στο Μεσοπρόθεσμο στην κατεύθυνση που έχει δηλώσει η Δημοκρατική Συμμαχία.

Στην ερώτηση αν η Δημοκρατική Συμμαχία θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο είπε «εμείς δεν ανήκουμε σε αυτούς που επενδύουν τη χρεοκοπία της χώρας».
Πηγή: skai.gr