Κλείσιμο

Αιχμές Θόδωρου Πάγκαλου κατά ΝΔ και Αριστεράς

Αιχμές για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και της Αριστεράς, άφησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας την Παρασκευή σε ημερίδα για τις επενδύσεις.

«Δεν μπορεί να κόπτεσαι για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση και να υπονομεύεις την ασφάλεια και την ομαλότητα της χώρας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε, πως η ανάπτυξη είναι το «υπ’ αριθμόν 1» πρόβλημα της χώρας λέγοντας πως «οι επενδύσεις πάνε συνήθως σε χώρες με χαμηλή φορολογία», κάτι που κάποιο εξέλαβαν ως αιχμή για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο αντιπρόεδρος είπε επίσης πως οι επενδύσεις στην Ελλάδα, ανέρχονται στα 15 δισεκατομμύρια ευρώ.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης (αρμόδιος για την Ανταγωνιστικότητα και τη Ναυτιλία), Χάρης Παμπούκης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων με στρατηγικές όπως το Fast Track για το οποίο προανήγγειλε γενίκευση, ενώ τόνισε ότι θα εφαρμοστεί σύστημα προαδειοδότησης των επενδυτικών σχεδίων.

Χαρακτήρισε ανταγωνιστικούς κλάδους, αυτούς της Οικονομίας, του τουρισμού και της ναυτιλίας.

Τέλος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θάνος Μωραϊτης, προανήγγειλε ότι το ΥΠΑΝ τον Σεπτέμβριο θα φέρει νομοσχέδιο για την φιλικά επιχειρηματική Ελλάδα, με το οποίο -όπως είπε- θα αίρονται 63 γραφειοκρατικά εμπόδια για τις επενδύσεις.
Πηγή: skai.gr