Αλ. Τσίπρας: Ιστορικό έγκλημα η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου

Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - κυβέρνησης προκαλεί το μεσοπρόθεσμο και η επερχόμενη ψήφισή του.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε κοροϊδία ότι παρουσιάζεται ο κ. Βενιζέλος να διαπραγματεύεται τα μέτρα και χαρακτήρισε ιστορικό έγκλημα την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου θέτοντας προ των ευθυνών τους όσους το ψηφίσουν.

«Θα το ψηφίσετε κύριοι της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας; θα συναινέσετε στο έγκλημα;» αναρωτήθηκε προσθέτοντας ότι «αυτό το ιστορικό έγκλημα υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι την υπογραφή θα βάλλουν μόνο ο Βενιζέλος και ο Παπακωνσταντίνου; Θα τη βάλλουν όλοι όσοι ψηφίσουν, και όσοι στα μουλωχτά στηρίζουν» εννοώντας κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ μίλησε για στημένα παιχνίδια.

Αναφερόμενος στην επιπρόσθετη εισφορά 5% που φέρεται να πληρώνουν πολύ υψηλά εισοδήματα και αιρετοί όπως βουλευτές, δήμαρχοι και όσοι κατέχουν υψηλές θέσεις στη δημόσια διοίκηση ο κ. Τσίπρας αντιπρότεινα να μειωθεί κατά 50% ο βουλευτικός μισθός.

«Ναι θα υπογράψω το μεσοπρόθεσμο με απόλυτη συνείδηση, γιατί θέλω να προστατεύσω το μέλλον των παιδιών μου και δεν μπορείτε να με απειλείτε» απάντησε ο υφυπουργός Υγείας Χρήστος Αηδόνης, σημειώνοντας ότι είναι υπεύθυνος και δεν ανέχεται να τον απειλεί κανείς.

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης υποστήριξε ότι η φραστική βία είναι χειρότερη από τη σωματική και δεν είναι θέμα του κ. Τσίπρα τι θα κάνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Για διαρκείς εκβιασμούς κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας ανταπαντώντας και εξέφρασε τη λύπη του γιατί η αντιδικία με το ΣΥΡΙΖΑ δεν βγάζει πουθενά καθώς το πρόβλημα είναι η ουσία της πολιτικής «και με αυτή να αντιπαρατεθείτε και όχι με καρικατούρες» κατέληξε.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου