Μεταρρυθμίσεις αντί λιτότητας ζητά ο Γιάννος Παπαντωνίου

Την ανάγκη η ΕΕ να προσφέρει στην Ελλάδα ένα πακέτο τύπου σχεδίου Μάρσαλ που θα προτάσσει τις αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις ανατρέποντας την έμφαση στη λιτότητα, σημείωσε μιλώντας στον απεσταλμένο της τηλεόρασης του BBC στην Αθήνα ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου.

Ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι δηλώσεις Μπαρόσο περί αποδέσμευσης αναπτυξιακών κονδυλίων για την Ελλάδα. «Τότε θα απαλυνθούν οι πιέσεις επί αυτών των πολιτών που τώρα διαμαρτύρονται», πρόσθεσε ο κ. Παπαντωνίου.

Σχολίασε επίσης ότι η ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη ήταν σαν ένα εισιτήριο πρώτης θέσης που στην αρχή αξιοποιήθηκε σωστά, αλλά τα τελευταία 7-8 χρόνια χρησιμοποιήθηκε λανθασμένα, καθώς δεν έγιναν οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αυτών είναι σημαντική για την ανάκαμψη της χώρας, εκτίμησε ο κ. Παπαντωνίου.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πτώχευσης της Ελλάδας είπε ότι ούτως ή άλλως δε θα γινόταν τώρα αλλά ίσως σε δύο χρόνια. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως ο ίδιος πιστεύει ότι καμία χώρα δεν θέλει να αυτοκτονήσει και τελικά η Ελλάδα θα τα καταφέρει.

Πηγή: skai.gr