Ντ. Μπακογιάννη: Χρειάζεται πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής

Την πρόταση του κόμματος των Ευρωπαίων φιλελευθέρων για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Η χώρα μας, είπε, χρειάζεται μεταξύ άλλων ένα γρήγορο και ρεαλιστικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής το οποίο θα βασίζεται στη μείωση των κρατικών δαπανών. Αλλά και ένα πρόγραμμα με παράλληλες θεσμικές μεταρρυθμίσεις κατά της διαφθοράς και των πελατειακών σχέσεων, αλλά και ένα ισχυρότατο επενδυτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει επενδυτικούς πόρους από την Ευρώπη.

Χαρακτήρισε ατυχέστατες και ανιστόρητες τις αναφορές Πάγκαλου περί δημοκρατίας, οι οποίες «στερούνται κάθε σοβαρότητας».

Αναφερόμενη στη συναίνεση εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ο κ. Βενιζέλος κάνει μια πρόταση συναίνεσης και συνεργασίας». Τόνισε παράλληλα, ότι «η άποψή μου είναι ότι τα κόμματα οφείλουν έστω και σήμερα που μιλάμε ν' αντιληφθούν το μήνυμα, να συνεργαστούν και να συναινέσουν διότι το δυσκολότερο ερώτημα που μου ετέθη από Ευρωβουλευτές αλλά και από όλους τους συναδέλφους σας στον ευρωπαϊκό Τύπο, ήταν γιατί δε μπορούμε εμείς οι Έλληνες να τα βρούμε μεταξύ μας και εξακολουθούμε και διαφωνούμε για πράγματα τα οποία οφθαλμοφανώς είναι επιβεβλημένα».
Πηγή: skai.gr