Αλ. Παπαρήγα: Επικοινωνιακό παιχνίδι το δημοψήφισμα

Σκληρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση για την πρόταση περί δημοψηφίσματος η Αλέκα Παπαρήγα. Η γ.γ. του ΚΚΕ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι εμφανίζει το δημοψήφισμα σαν παροχή στον αγανακτισμένο κόσμο που βρίσκεται στην πλατεία, ενώ στην ουσία προσπαθεί να διαμορφώσει νέες συμμαχίες που θα πλήξουν τα μικρομεσαία στρώματα.

«Εάν τολμήσετε, και μπορεί να τολμήσετε, να βάλετε κάποιους φραγμούς στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας μέσα από το δημοψήφισμα θα αντισταθούμε, να το ξέρετε. Γιατί τέτοιοι φραγμοί δεν αφορούν μόνο το ΚΚΕ αλλά και κάθε προοδευτική ιδέα στη χώρα», υπογράμμισε. «Και τα κράτη οφειλέτες υπηρέτησαν τον δανεισμό και τα κράτη πιστωτές υπηρέτησαν την κερδοφορία με αποτέλεσμα την αναδιανομή του πλούτου σε βάρος του λαού», πρόσθεσε.

Η κα. Παπαρήγα επανέλαβε το αίτημά της για εκλογές, αίτημα που διατυπώνεται υπό διαφορετικό πρίσμα από των άλλων κομμάτων.

Σχολιάζοντας τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης σημείωσε ότι «η ανασχηματισμένη κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεγελάσει όσους ξεγελούσε μέχρι τώρα», ενώ χαρακτήρισε φαρσοκωμωδία όσα συνέβησαν μεταξύ των Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά για κυβέρνηση συνεργασίας.

Κατά τη δευτερολογία της αναφέρθηκε στις ιδιωτικοποιήσεις, τις οποίες χαρακτήρισε «προαποφασισμένες και προσχεδιασμένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση» προκειμένου να εξασφαλιστούν ξένες επιχειρήσεις που θα εκμεταλλεύονται τη δημόσια περιουσία και θα καταβάλλουν αισχρούς μισθούς στον λαό.
Πηγή: skai.gr