Υπουργικό: Εγκρίθηκε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα

Στη Βουλή κατατέθηκε το μεσοπρόθεσμο, το οποίο εκκρίθηκε νωρίτερα ομόφωνα από το υπουργικό συμβούλιο . Ανοιχτό παραμένει ακόμη το θέμα της εξίσωσης πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκ νέου στην ανάγκη συνεννόησης με τα αλλά κόμματα.

Όπως είπε, "εφόσον συμφωνούμε στους στόχους δεν έχουμε κανένα ταμπού να συζητήσουμε τους τρόπους προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα τελικό ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση".

Παράλληλα, εξέφρασε την πρόθεση να αξιοποιήσει πρόσωπα, χωρίς κανένα κομματικό περιορισμό, σε καίριους τομείς, με γνώμονα την ικανότητα και τη σύμπνοια στους στόχους.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε ξανά στην ανάγκη δημοψηφισμάτων, τα οποία αποσύνδεσε από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ενώ άφησε εκ νέου αιχμές για παραπληροφόρηση εκ μέρους των Μέσων Ενημέρωσης.

Τέλος, χαρακτήρισε εθνικό καθήκον είναι να πάψει το κράτος να ξοδεύει περισσότερα από ό,τι εισπράττει και να πάμε το ταχύτερο δυνατό σε πρωτογενές πλεόνασμα.

Στο υπουργικό μοιράστηκε προσχέδιο του νσ για τα δημοψηφίσματα που ετοιμάζει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης συναίνεσε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Η Άννα Διαμαντοπούλου προέτρεψε τον κ. Παπανδρέου να επιδιώξει νέα συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά με συγκεκριμένη ατζέντα και να διευκρινιστεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση.

Την Παρασκευή αναμένεται δήλωση του πρωθυπουργού πριν από τη συζήτηση στη Βουλή.



Πηγή: skai.gr