Κλείσιμο

Παπανδρέου: Δεν υπάρχουν σωτήρες και μαγικές συνταγές

Τις μεγάλες αλλαγές στη χώρα όπως το πολιτικό σύστημα, το κράτος και στο οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο δε θα τις φέρει κανένας σωτήρας και καμιά μαγική συνταγή είπε ο Γ Παπανδρέου στο πολιτικό συμβούλιο.

Αναφερόμενος στους αγανακτισμένους είπε ότι τις αλλαγές αυτές δε θα τις φέρει η κατάργηση της Βουλής των Ελλήνων, η κατάργηση της Δημοκρατίας.

Τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει η επεξεργασία και ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος να ληφθούν μέτρα που θα ενισχύουν το αίσθημα δικαίου και θα προστατεύουν τους αδύναμους και να μην ανασταλεί η αναπτυξιακή πορεία. Επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του είναι αντιεξουσιαστές στην εξουσία, υποστήριξε ότι θα συνεχίσει να χτυπά την ατιμωρησία τους επίορκους και ατιμώρητους ενώ επανέλαβε για ακόμα μία φορά την ανάγκη εθνικής συνεννόησης καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις να σταθούν στο ύψος όπως είπε των ιστορικών περιστάσεων.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι πολιτεύεται με τη λογική της ακροαριστεράς της δεκαετίας του 70.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι δε θα υπάρξει αλλαγή στο ύψος του αφορολόγητου ποσού, και ούτε εξίσωση φόρου. Έκανε γνωστό ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαπραγμάτευση για το νέο δανεισμό ενώ αναζητείται ο τρόπος συμμετοχής ιδιωτών. Παράλληλα έκανε γνωστό ότι ο θα καλέσει το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ για το φορολογικό.

Τέλος αποκάλυψε ότι ο αμερικανός ομόλογός του, Τίμοθι Γκάιτνερ του τηλεφώνησε προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στην Ελλάδα και την ευρωζώνη πριν τη συνάντηση Ομπάμα - Μέρκελ.




Πηγή: skai.gr