Σαμαράς: Πιέσεις από Ρομπέι για συναίνεση

Την ανάγκη ευρείας και εποικοδομητικής πολιτικής στήριξης στις προσπάθειες της Ελλάδας να ανάκαμψη, υπογραμμίζει σε γραπτή δήλωσή του που εξέδωσε από τις Βρυξέλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπέι, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον αρχηγό της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας παράλληλα από τον Αντώνη Σαμαρά, «να φανεί συνεργάσιμος».

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Χ. Ρομπέι έχει ως εξής: «Είναι ανάγκη η Ελλάδα να συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις προσπάθειες προσαρμογής προκειμένου να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών της και την ανταγωνιστικότητα και προκειμένου να διασφαλίσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Τον τελευταίο χρόνο επετεύχθη σημαντική πρόοδος, αλλά θα πρέπει να γίνουν περισσότερα για να εξασφαλιστεί η βιώσιμη ανάκαμψη. Απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες τόσο σε ότι αφορά τα έσοδα, όσο και τις δαπάνες. Η ετοιμότητα της ευρωζώνης να συνεχίσει να παρέχει στήριξη στην Ελλάδα εξαρτάται από ένα ισχυρό και φιλόδοξο πρόγραμμα προσαρμογής όπως πρότεινε η αποστολή της τρόικας.

Οι προσπάθειες για να επιστρέψει η Ελλάδα σε βιώσιμη δημοσιονομική οδό, καθώς και σε οικονομική ανάκαμψη, απαιτεί από όλες τις πλευρές ευρεία και εποικοδομητική και πολιτική στήριξη. Ζήτησα επειγόντως από τον κ. Σαμαρά να φανεί συνεργάσιμος προς αυτή την κατεύθυνση».

Νωρίτερα, ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Βίλφριντ Μαρτένς, και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Πηγή: skai.gr