Σαμαράς: Επαφές με Ευρωπαίους πολιτικούς για την οικονομία

Με στόχο την άμεση ενημέρωση των Ευρωπαίων για τις προτάσεις της ΝΔ για την «επανεκκίνηση της οικονομίας», ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, ξεκινά σήμερα, από το Παρίσι, σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους πολιτικούς.

Στη γαλλική πρωτεύουσα, ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με το Γάλλο πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν (στις έξι και τέταρτο ώρα Ελλάδος).

Αναμένεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα αναπτύξει τους κύριους άξονες της οικονομικής πρότασης του κόμματός του (Ζάππειο ΙΙ) και θα υπογραμμίσει τα κύρια σημεία των διαφωνιών του με τα επιβληθέντα μέτρα. Άλλα θέματα που εκτιμάται ότι θα συζητηθούν είναι το θέμα του ευρωομολόγου, καθώς και το μεταναστευτικό.

Η ενημερωτική αυτή εκστρατεία του κ. Σαμαρά γίνεται σε μια εποχή, κατά την οποία η ΕΕ ζητά επιμόνως την υποστήριξη των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Με χθεσινές δηλώσεις τους στο Στρασβούργο, τόσο ο πρόεδρος του Εurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όσο και Επίτροπος Ολι Ρεν υπογράμμισαν ότι « δεν θα έχουμε αποτέλεσμα, εάν δεν υπάρξει συναίνεση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις».

Μετά το Παρίσι, ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντήσει τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος Βίλφριντ Μαρτένς.

Πηγή: skai.gr