Βούγιας: Η κοινωνία βλέπει τα δυσάρεστα και δεν βλέπει την καταστροφή

«Η κοινωνία βλέπει τα δυσάρεστα και δεν βλέπει την καταστροφή» δήλωσε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» ο υφυπουργός Μεταφορών Σπύρος Βούγιας με αφορμή τις κινητοποιήσεις των «Αγανακτισμένων». «Η επιλογή είναι ανάμεσα στα δυσάρεστα και τη χρεοκοπία» προειδοποίησε.

«Χωρίς τα μέτρα η ύφεση θα ήταν πολλαπλάσια και η ανεργία θα ήταν διπλάσια δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα» τόνισε επισείοντας τον κίνδυνο στάσης πληρωμών, δέσμευσης των καταθέσεων και χρεοκοπίας των τραπεζών που θα οδηγούσε την κοινωνία σε μία κατάσταση έκρυθμη.

Αναφερόμενος στο κίνημα των «Αγανακτισμένων», δήλωσε ότι έχει ένα πολύ γνήσιο, αυθόρμητο στοιχείο και ένα δημοψήφισμα θα το εξέφραζε.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Βούγιας τάχθηκε υπέρ του δημοψηφίσματος, εκφράζοντας πάντως ορισμένες επιφυλάξεις: «Η δυσκολία πώς το εκφράζεις το ερώτημα: Αν ρωτούσες ‘μέσα ή έξω από το ευρώ’, το 70% θα έλεγε ‘μέσα’ αν ρωτούσες 'ναι ή όχι στο μνημόνιο' η πλειοψηφία θα έλεγε ‘όχι’, αλλά είναι μία εναλλακτική λύση στη φαρέτρα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στην περίπτωση που δεν θα μπορέσουμε να πάρουμε ψηφοφορία στη Βουλή».
Πηγή: skai.gr