Βορίδης: Αναγκαία η προσφυγή στις κάλπες

Την προσφυγή στις κάλπες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα προκρίνει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πείσει ευλόγως τους βουλευτές του, όχι την κοινωνία. Δεν υπάρχουν σημεία για να υποστηρίξεις το κυβερνητικό έργο, χάθηκε ένας χρόνος» δήλωσε.

Όπως υποστήριξε η κυβέρνηση έχει απολέσει αξιοπιστία και είναι πολιτικά αδύναμη. «Η αξιοπιστία μπορεί να ανακτηθεί, μόνο από διαδικασία εκλογική. Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ένα εμπροσθοβαρή στόχο για την εξυγίανση της οικονομίας, και έναν οπισθοβαρή στόχο για το δημοσιονομικό. Ξεβολεύει ανθρώπους, δημιουργεί ανακατωσούρα, αλλά δημοσιονομικά δεν έχει κόστος» σημείωσε.

«Θα πρέπει να πάμε εκλογές να εκφραστεί η διαφοροποίηση και η όποια διαφωνία υπάρχει και τα σημεία συμφωνίας και να πάμε την επόμενη ημέρα στη διαπραγμάτευση (σ.σ: με την τρόικα) και να πούμε ότι αυτά μπορεί να κάνει η χώρα» πρόσθεσε.

Ο κ. Βορίδης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το ώς τώρα έργο της. «Η κυβέρνηση επί ένα χρόνο αποτυγχάνει. Ποιος της φταιει που της λείπουν 6,5 δισ. ευρώ για να κλείσει το 2011;» αναρωτήθηκε.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΛΑΟΣ, «τα κυβερνητικά μέτρα είναι υφεσιακά, τα αφαιρείς από την αγορά για να καλυφθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Υπήρχε ως προϋπόθεση για να λειτουργήσει η οικονομία ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για προσέλκυση επενδύσεων και εξαγωγές. Τι έγινε από αυτά;» δήλωσε.
Πηγή: skai.gr