Έξαρχος: Ως ένα και μόνο άρθρο θα συζητηθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα

Ως ένα και μόνο άρθρο, αλλά όχι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, θα συζητηθεί στη Βουλή το υπό κατάρτιση μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, δήλωσε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα 99,5, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος.

Το θέμα της διαδικασίας ψήφισης τέθηκε και με το κείμενο που απηύθυναν στον πρωθυπουργό οι 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ένας εξ αυτών, ο Θωμάς Ρομπόπουλος είπε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ότι αν το μεσοπρόθεσμο έλθει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος δεν θα το υπερψηφίσει.

Ο κ. Έξαρχος αναφερόμενος το κείμενο των «16» ανέφερε ότι «τίθενται ορισμένα θέματα αυτονόητα», ενώ για την ψήφισή του ως ένα και μόνο άρθρο εξήγησε: «Το μεσοπρόθεσμο είναι τριετής προϋπολογισμός. Θα ακολουθήσει εκτελεστικός νόμος. Άρα, η λογική του μεσοπρόθεσμου είναι λογική προϋπολογισμού και ο προϋπολογισμός δεν έχει πολλά άρθρα. Θα πάει με την κανονική διαδικασία των δύο συνεδριάσεων της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής».

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν θα καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο λέγοντας: «Η δική μου εκτίμηση είναι ότι μέχρι τώρα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Αυτή την προσπάθεια εξόδου από την κρίση πρέπει να συνεχίσουμε και να συνεχίσουμε και τη διαδικασία εσωτερικού διαλόγου. Αυτό θα κάνουμε και τις επόμενες μέρες, κάνοντας σαφές ότι αυτή την περίοδο η χώρα δεν πρέπει να πάει σε εκλογές».
Πηγή: skai.gr