Κλείσιμο

Α.Τσοχατζόπουλος: Την ερχόμενη Δευτέρα το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής

Στην τελική ευθεία για την κατάθεση του πορίσματός της μπήκε η προανακριτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των υποβρυχίων και από την Παρασκευή συνεδριάζει για την κατάρτιση του πορίσματός της, το οποίο θα καταθέσει την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της προανακριτικής φαίνεται πως θα καταλήξουν σε παραπομπή του Ακη Τσοχατζόπουλου και δεν αποκλείεται μάλιστα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να καταθέσουν κοινό πόρισμα που θα παραπέμπει τον πρώην υπουργό για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ το ΚΚΕ ενδεχομένως να προσθέσει και το αδίκημα της απιστίας.

«Θα δούμε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και θα τοποθετηθούμε. Η πλειοψηφία έχει αφήσει να εννοηθεί ότι είναι ανοιχτή σε κάθε αλλαγή και προσθήκη. Δεν το βλέπω απίθανο να πάμε σε κοινό πόρισμα» τόνισε ο επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ενώ πρόσθεσε ότι «από τα στοιχεία - περιουσιακά και διαδρομές χρήματος - που έχουμε ως τώρα, έχουμε σοβαρές ενδείξεις για περαιτέρω διερεύνηση».

Ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε πάντως ότι η επιτροπή «δεν πήρε όλα τα στοιχεία που ήθελε, όπως πχ. τα πρακτικά του ΚΥΣΕΑ» ωστόσο η ΝΔ δεν προσανατολίζεται να ζητήσει περαιτέρω διερεύνηση για τα μέλη του, μιας και όπως είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης «τα μέλη του ΚΥΣΕΑ επικύρωσαν εισήγηση του πρώην υπουργού και δεν την αλλοίωσαν». 

Την Πέμπτη πάντως στην κατάθεσή του ο κ. Τσοχατζόπουλος επέμεινε ι να κληθούν για κατάθεση όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1999-2000 με τα οποία συναποφάσισε την προμήθεια των υποβρυχίων, υπερασπίστηκε εκείνη του την απόφαση και υποστήριξε πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν προαποφασίσει την παραπομπή του προκειμένου να εκτονωθεί η «λαϊκή αγανάκτηση» και έκανε λόγο για πολιτική δίωξη και σκευωρία.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου