Συνάντηση Γ. Καρατζαφέρη με Ευ. Βενιζέλο

Τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη ενημέρωσε, ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ για το νέο αμυντικό δόγμα, ο Υπουργός Άμυνας Ευ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, ανέφερε ότι στη συνάντηση μισής ώρας που είχε με το Γ. Καρατζαφέρη - στο γραφείο του τελευταίου - αντάλλαξαν και απόψεις για την γενική πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

«Κάναμε μια ευρύτερη πολιτική κουβέντα», δήλωσε από την πλευρά του και ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ερωτώμενος ο κ. Βενιζέλος πως σχολιάζει την πρόταση Καρατζαφέρη για παραίτηση των βουλευτών του κόμματός του, απάντησε αρχικά ότι τον επισκέφθηκε «ως υπουργός, όχι ως συνταγματολόγος», αλλά συμπλήρωσε:

«Ας περιμένουμε θεσμικά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν είπε κάτι συγκεκριμένο, μία ιδέα είπε».

Σημείωσε δε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει παρόμοια εμπειρία το 1992, με την έκπτωση του Δημήτρη Τσοβόλα από το βουλευτικό αξίωμα και την επαναληπτική εκλογή, στη Β΄Αθηνών, οπότε πήρε τη θέση του ο Γεώργιος Μαγκάκης.

Το σχόλιο του κ. Καρατζαφέρη στην αποστροφή αυτή του κ. Βενιζέλου ήταν ότι «τρέχει πιο πολύ».

Στην επιμονή, πάντως, των δημοσιογράφων να μάθουν τι συζήτησαν οι δύο άνδρες, ο κ Βενιζέλος σημείωσε:

«Είναι δυνατόν να βρεθούν δύο πολιτικοί και να μην συζητήσουν την επικαιρότητα; Κοινό μέλημα όλων των πολιτικών δυνάμεων είναι να προστατεύσουν το κύρος των κοινοβουλευτικών θεσμών», δήλωσε.

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τα επεισόδια της Τρίτης έξω από τη Βουλή, ο Υπουργός Άμυνας τόνισε ότι «δεν υπάρχει Έλληνας, που να μην σέβεται το κύρος του Κοινοβουλίου και να μην αγωνιά για ένα καλύτερο μέλλον του Κοινοβουλίου και του κοινοβουλευτισμού».

Πηγή: skai.gr