Νέες καταθέσεις για την υπόθεση των υποβρυχίων

«Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα σε όλες τις κατευθύνσεις θα μπορέσουμε να έχουμε μια απάντηση για το αν ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος διέπραξε αξιόποινη πράξη» δήλωσε καταθέτοντας στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τα υποβρύχια, ο δημοσιογράφος Κώστας Αλατζάς.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι θεωρεί χρήσιμο να ερευνηθεί η διαδρομή του μαύρου χρήματος για την εκτέλεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, προσθέτοντας ότι ο τρόπος υλοποίησης των συμβάσεων για τα αντισταθμιστικά εγείρει ερωτηματικά.

Εξάλλου, ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι από την έρευνα του ΣΔΟΕ προέκυψαν ανεκτέλεστα πλην όμως πιστοποιημένα προγράμματα με τη σφραγίδα του Υπουργείου Άμυνας και αναντιστοιχία εγγράφων από τους κατά περίπτωση εμπλεκόμενους. Δηλαδή, άλλα στοιχεία αναφέρει του υπουργείο Άμυνας και άλλα δίνουν στο ΣΔΟΕ οι εταιρίες που εμφανίζονται να εκτελούν τα αντισταθμιστικά ωφελήματα. Πάντως ο Κώστας Αλατζάς εκτίμησε ότι αν συντάσσονταν πλήρεις ετήσιες αναφορές για την πρόοδο κάθε έργου όπως προβλέπεται ρητά στο άρθρο 15 των κατευθυντηρίων οδηγιών για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, ενδεχομένως να μην υπήρχαν «ανεξήγητες και περίεργες καταστάσεις».

Ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος δεν προσήλθε την Πέμπτη για δεύτερη φορά στην προανακριτική, καθώς με επιστολή που έστειλε επικαλείται ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις και ζητά να καταθέσει την ερχόμενη Τρίτη.

Επίσης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά – κατά την περίοδο Τσοχατζόπουλου- Σωτήρης Εμμανουήλ, ο οποίος είχε κληθεί να καταθέσει, έστειλε επιστολή στην οποία αναφέρει ότι είναι ύποπτος και επικαλείται το δικαίωμα του στη σιωπή.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου