Διαμαντοπούλου: Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες

Εξαιρετικά κρίσιμο το επόμενο 20ημερο, δήλωσε μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 και τον Άρη Πορτοσάλτε, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντόπουλου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο έχει πάει κόντρα σε νοοτροπία δύο αιώνων και συνδικαλιστικές πρακτικές δεκαετιών.

Η κ. Διαμαντοπούλου είπε ότι δεν αποτελεί λύση η προσφυγή στις κάλπες καθώς δε λύνει το πρόβλημα της χώρας. Ζήτησε συναίνεση κυρίως μεταξύ των κομμάτων εξουσίας ενόψει της κρισιμότητας της κατάστασης καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά "η δόση από τον μηχανισμός στήριξης είναι σαν το οξυγόνο για ένα άνθρωπο που είναι σε ασφυξία. Η στάση πληρωμών δεν είναι λύση είναι σαν να έχεις πονοκέφαλο και να πυροβολείς στο κεφάλι για να περάσει".

Αναφερόμενη εμμέσως στις δηλώσεις Λοβέρδου σχετικά με το έργο του, είπε ότι κανείς δεν υποχρεούται να είναι υπουργός αλλά αν είναι, ξέρει τι θα αντιμετωπίσει και δε χρειάζεται να το λέει στην κοινωνία.

Πρόσθεσε ότι σήμερα το να είναι κάποιος υπουργός είναι πάρα πολύ μεγάλη απόφαση με σκοπό να βγάλει τη χώρα από την κρίση και όχι να τον βάλει τον εαυτό του στο κάδρο της επόμενης ημέρας.

Η κ. Διαμαντοπούλου επέκρινε τον Αντώνη Σαμαρά για την στάση του στο θέμα της συναίνεσης λέγοντας ότι η στάση αυτή σε περίοδο κρίσης δείχνει πως δεν έχει γίνει κατανοητό το που θέλουμε να πάμε.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση θα μελετήσει τις προτάσεις της ΝΔ, υποστηρίζοντας πάντως πως πολλά από αυτά που είπε θα έχει πει στο παρελθόν και το ΠΑΣΟΚ. Η υπουργός είπε ότι η συναίνεση είναι αναγκαία επισημαίνοντας πως τα κόμματα εξουσίας μπορούν να πάνε σε συναίνεση κάτι που δεν μπορούν να αντιληφθούν τα κόμματα της Αριστεράς.
Πηγή: skai.gr