Κ. Παπούλιας: Βρισκόμαστε στη μέση μιας δύσκολης διαδρομής

Βρισκόμαστε στη μέση μιας δύσκολης διαδρομής, το πρόβλημά μας είναι η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής, δήλωσε από το Διδυμότειχο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Τόνισε ότι λύση υπάρχει και είναι πολιτική, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν να συναντηθούν σε μια κοινή επιδίωξη.

Ο κ. Παπούλιας ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Διδυμοτείχου.

Κατά την ομιλία του είπε χαρακτηριστικά πως «η μόνη πραγματική διαχωριστική γραμμή σήμερα είναι ανάμεσα στους αγωνιούντες για το καλό της πατρίδας και στους αγωνιούντες για τον εαυτό τους».

Αναφερόμενος στους ακρίτες, είπε ότι «οι κάτοικοι των χωριών της Θράκης δίνουν καθημερινά μάχη για ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο αύριο, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες. Αντλούμε ελπίδα από το δικό σας παράδειγμα. Γνωρίζω πως οι δυσκολίες είναι πολλές. Από το βάρος της ερήμωσης της ελληνικής επαρχίας, της παράνομης μετανάστευσης, μέχρι την οικονομική δυσπραγία και τα προβλήματα της καθημερινότητας που αποθαρρύνουν τη νεολαία. Είναι η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να δράσουμε. Ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, ως άτομα, τοπικές κοινωνίες και κράτος».
Πηγή: skai.gr