Κλείσιμο

Α. Σαμαράς: «Δε θα συνδιαχειριστούμε το αδιέξοδο»

Δεν θα «συνδιαχειριστεί το αδιέξοδο» στο οποίο οδηγείται η χώρα, τονίζει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, απορρίπτοντας ακόμα μία φορά κάθε προοπτική συναίνεσης με την κυβέρνηση.

«Προτείναμε τη βάση της αληθινής συναίνεσης: το πρόγραμμα μας. Όχι για λόγους εγωισμού. Αλλά γιατί αυτό που εφαρμόζουμε απέτυχε. Θέλουμε εντολή για να βγάλουμε τον τόπο από το αδιέξοδο. Όχι για να "συνδιαχειριστούμε" το αδιέξοδο» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέντευξή του στα Νέα.

Παρόλο που τονίζει ότι δεν πρόκειται να ζητήσει πρόωρες εκλογές καθώς, όπως λέει, «δεν μας ενδιαφέρει απλώς να αντικαταστήσουμε μια κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο», επισημαίνει πως θέλει ξεκάθαρη λαϊκή εντολή για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.

Ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι «το λάθος του Μνημονίου μπορεί να διορθωθεί» και υπογραμμίζει ότι το πρόγραμμα που παρουσίασε στο Ζάππειο πρέπει να υλοποιηθεί στο σύνολό του και όχι τμηματικά ή αποσπασματικά.

Ο επικεφαλής της ΝΔ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο να ανοίξει ένας κύκλος κοινωνικών αναταραχών και επιμένει ότι η αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου είναι αναγκαία προϋπόθεση για να βγει η χώρα από την κρίση.
Πηγή: skai.gr