Ζητούμενο η συναίνεση για την επανεκκίνηση της Ελλάδας

Τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, και ειδικά της μείζονος αντιπολίτευσης ζήτησε εκ νέου ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης μιλώντας την Παρασκευή στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμμή».

«Βλέπουμε ‘τοίχο’ από τη ΝΔ στο θέμα της συναίνεσης. Η Ελλάδα είναι με την πλάτη στον τοίχο και δεν είμαστε στο ύψος των περιστάσεων. Χρειάζεται υπερπροσπάθεια, και συναίνεση για την Ελλάδα, δεν μιλάμε για την επανεκκίνηση της ΝΔ, το θέμα είναι πώς η Ελλάδα θα βγει από το αδιέξοδο. Η αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης θέλει υπέρβαση από όλους.

Ο κ. Χυτήρης δήλωσε ότι στο Ζάππειο η ΝΔ εμφανίστηκε χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, ενώ έκανε λόγο για συνενοχή Σαμαρά – Καραμανλή.

Μιλώντας επίσης στην «Πρώτη Γραμμή», ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε ότι για να υπάρξει συναίνεση έπρεπε να υπάρχει και κοινή γραμμή στην κυβέρνηση.

«Βλέπω ότι στην κυβέρνηση υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Φανταστείτε σύμπραξη με ανθρώπους που δεν έχουν κοινή γραμμή. Έχουμε καταθέσει προτάσεις από το «Ζάππειο Ι» και κανείς δεν μπήκε στον κόπο να τις συζητήσει» ανέφερε.

Ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ότι το «Ζάππειο ΙΙ» για να αποδώσει πρέπει να εφαρμοστεί συνολικά και δεν είναι «κουρελού» για να πάρει κομμάτια το ΠΑΣΟΚ, ενώ αρνήθηκε ότι η ΝΔ λεει «όχι» σε όλα. «Έχουμε ψηφίσει τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης. Συναινούμε σε μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές» δήλωσε.

«Καλοδεχούμενες εκλογές όποτε και αν έλθουν, και να τις ζητήσει η ΝΔ θα τις κάνει το ΠΑΣΟΚ;» αναρωτήθηκε.

Χυτήρης – Μιχελάκης για το Βαρόμετρο της Public Issue
Αναφερόμενος εξάλλου στο βαρόμετρο της Public Issue και την έκρηξη της δυσαρέσκειας για τα δύο μεγάλα κόμματα που αυτό καταγράφει, ο υπουργός είπε ότι «αναγνωρίζουμε τη δυσφορία του κόσμου και την καταλαβαίνουμε, κατανοούμε ότι οι πολιτικοί δεν είναι δημοφιλείς πλέον και κατά μία έννοια δικαίως γιατί δεν προνόησαν στην περίοδο των παχέων αγελάδων.»

«Υπάρχει μία κρίση πρωτόγνωρη και παγκόσμια, αλλά και ο κόσμος όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά δεν έλεγε ‘συγκρατηθείτε’» πρόσθεσε.

Ο κ. Μιχελάκης από την πλευρά του, δήλωσε ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στον κόσμο και πρέπει να αποκατασταθεί. «Έχουμε μία πρόταση μπορεί να δώσει λύση και να φέρει την εμπιστοσύνη στον κόσμο» τόνισε.
Πηγή: skai.gr