Ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη φοροδιαφυγή

Ερώτηση στον υπουργό οικονομικών για τη φοροδιαφυγή από καταθέσεις στο εξωτερικό κατέθεσαν 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Υποστηρίζουν ότι η κατάσταση δεν επιτρέπει εφησυχασμό ενώ αφήνουν αιχμές και για το ρόλο των ελληνικών τραπεζών, καθώς, όπως υποστηρίζουν το μεγαλύτερο ποσοστό (περίπου 90%) της διαρροής κεφαλαίων στο εξωτερικό, κυρίως στην Ελβετία και την Κύπρο, πραγματοποιείται μέσω τραπεζικών εμβασμάτων από ελληνικές τράπεζες. Τα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα κωλυσιεργούν και δεν παρέχουν τα απαραίτητα στοιχεία για τις κινήσεις μέσω εμβασμάτων στις ελληνικές αρχές.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προσθέτουν επίσης ότι όταν η ελληνική κοινωνία καταβάλλει σκληρούς αγώνες για να συμβάλει στην εθνική προσπάθεια, δεν είναι δυνατόν ορισμένοι να διαφεύγουν προκλητικά και να αφήνουν στους άλλους το βάρος αυτής της προσπάθειας, με αποτέλεσμα να μην τηρείται πλήρως η αρχή της φορολογικής ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, καθιστώντας αναπόφευκτη τη λήψη νέων μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Συνιστούν δε, στο δημόσιο στη μάχη κατά της φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής, να σταματήσει να έχει το ρόλο του κυνηγού που βλέπει το λιοντάρι μπροστά του και ψάχνει για τα ίχνη του.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου