Κατάθεση του Ν. Χατζηνικολάου για το σκάνδαλο των υποβρυχίων

Ο Νίκος Χατζηνικολάου έκανε ποδαρικό στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η κατάθεση του εκδότη και διευθυντή της Realnews, Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι είναι αναμφισβήτητο ότι οι μίζες κατέληξαν στον Άκη Τσοχατζόπουλο, με δεδομένη την εμπλοκή στην υπόθεση του στενού του συνεργάτη κ. Μπέλτσιου.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι εφόσον η διαδικασία πληρωμής μέρους της μίζας κινήθηκε το 2007, τα εγκλήματα δεν έχουν παραγραφεί. « Εκτιμώ ότι το κλίμα για τον Άκη είναι βαρύ και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει παραπομπή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηνικολάου συνομιλώντας με δημοσιογράφους.

Η προκαταρκτική επιτροπή πάντως έχει ήδη στα χέρια της και νέο υλικό από τη γερμανική δικογραφία που απέστειλαν οι γερμανικές αρχές μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής της ανακρίτριας κυρίας Παπανδρέου.

Το υλικό – το οποίο επεξεργάζονται τα μέλη της επιτροπής- σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελείται από πέντε φακέλους και - περιέχει στοιχεία με τις τελικές καταθέσεις των κατηγορουμένων της υπόθεσης Γιόχαν Χάουν -αναπληρωτή προέδρου της HDW- και Χανς Μούλενμπεκ -εντεταλμένου συμβούλου της Ferostaal- οι οποίες θεωρούνται κρίσιμες.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης του σκανδάλου θα καταθέσουν ακόμη πέντε δημοσιογράφοι, οι: Τάσος Τέλογλου από την Καθημερινή, Κώστας Αλαντζάς από τον ΣΚΑΪ, Μάκης Πολάτος από το Πρώτο Θέμα, Γιάννα Παπαδάκου από το Βήμα, και Αριστέα Μπουγάτσου από την Ελευθεροτυπία.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου