Αντιδράσεις για την επίθεση στον 30χρονο

Σφοδρότατες αντιδράσεις προκαλεί η επίθεση κατά του 30χρονου στη διαδήλωση της Τετάρτης με όλα τα κόμματα να καταδικάζουν το γεγονός ενώ στελέχη της κυβέρνησης να συστήνουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.

Το κλίμα στη Βουλή πυροδότησε ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης κατήγγειλλε τα γεγονότα της Τετάρτης και έκανε λόγο για δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ σε άοπλους ειρηνικούς διαδηλωτές με σκοπό και στόχο να τους σκοτώσουν. Μίλησε επίσης για επικίνδυνη κυβέρνηση και για πρωτοφανή φαινόμενα που θυμίζουν άλλες σκοτεινότατες εποχές.

Οι κατηγορίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσαν την αντίδραση του παριστάμενου αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας, ο οποίος αφού καταδίκασε με τη σειρά τους την επίθεση, αντεπιτέθηκε στον κ. Λαφαζάνη κάνοντας λόγο για επικίνδυνο και ανεύθυνο λόγο, ενώ αναρωτήθηκε αν ο βουλευτής έχει συναίσθηση των όσων καταγγέλλει περί δολοφονίας ή αν ρίχνει λάδι στη φωτιά και αν θέλει νεκρούς για να δικαιωθεί η αδιέξοδη πολιτική ενός τμήματος της αριστεράς.

«Αν δεν ανακαλέσετε παρακαλώ αυτό θα είναι ένα όνειδος για την πολιτική σας παρουσία» ανταπάντησε ο βουλευτής, προσθέτοντας ότι δεν είναι δυνατόν «σε πολιτικό σας αντίπαλο να λετε ότι εύχεται να πεθάνουν άνθρωποι για να κερδοσκοπήσει πολιτικά». Ντροπής σας κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

Για προπαγάνδα μίλησε ο υφυπουργός τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται να καταγγέλλεται ως ηθικός αυτουργός δολοφονιών.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής κατήγγειλε την επίθεση στο διαδηλωτή και μίλησε για βίαιη επίθεση αστυνομικών δυνάμεων καταλογίζοντας βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση . για την προώθηση των αντεργατικών μέτρων που τα συνοδεύει από ΜΑΤ και δακρυγόνα.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης συνέστησε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση ενώ και ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης συμβούλευσε σύνεση και ψυχραιμία προσθέτοντας ότι το ζήτημα για την πολιτεία είναι να προλαμβάνει τέτοια γεγονότα.


Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου