«Ναυμαχία» Καρατζαφέρη – Μεϊμαράκη για τα υποβρύχια

Συνεχίστηκε και την Παρασκευή η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με αφορμή την υπόθεση των υποβρυχίων.

Ο Β. Μεϊμαράκης είπε στην ομιλία του στη Βουλή ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τον πίεζε όσο ήταν ΥΕΘΑ για να παραλάβει τα υποβρύχια. Κι αυτό αποτέλεσε αιτία πολέμου, που ξεκίνησε από το ΛΑΟΣ.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για «νονούς, λαμόγια και περιθωριακές δυνάμεις που έχουν δυσανάλογη παρέμβαση στο δημόσιο λόγο, σε σχέση με τη δύναμή τους», ενώ ζήτησε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση του ρόλου του κ.Καρατζαφέρη στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Κάλεσε δε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να ζητήσουν και οι δυο άρση της ασυλίας τους και να αναμετρηθούν στην δικαιοσύνη.

Από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης προειδοποίησε με αγωγή τον κ. Μεϊμαράκη για ό,τι είπε εκτός Βουλής, σχολιάζοντας "φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης".

Μιλώντας σε ραδιοσταθμό ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «έκαναν μια συμφωνία κάτω από το τραπέζι να τα φορτώσουν όλα στον Άκη». Ο κ. Καρατζαφέρης απέδωσε σε αυτή τη συμφωνία και τις εις βάρος του καταγγελίες από τον πρώην υπουργό Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ο κ. Μεϊμαράκης επέμεινε στα περί δημόσιας εξέτασης του, ενώ απαντώντας στις υπόνοιες του ΛΑΟΣ ότι χάλασε την παραλαβή των πυρομαχικών των Leopard, είπε "εμείς λέγαμε να γίνει η ανάθεση στην ΕΑΣ και ο κ. Καρατζαφέρης στους Αμερικάνους».

Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΛΑΟΣ εξαπέλυσε και ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης, κατηγορώντας τον πως «δεν άντεξε τις αποκαλύψεις και τα ερωτήματα που του έθεσε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης και γι΄ αυτό φρόντισε να μιλήσει στη Βουλή πριν από αυτόν και μετά να αποχωρήσει».

Ο κ. Μιχελάκης απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, παρουσιάζοντας ερωτήσεις που είχαν καταθέσει βουλευτές του κόμματός του στο Κοινοβούλιο, με τις οποίες ήθελαν να ενημερωθούν για ποιους λόγους δεν είχαν ακόμα παραληφθεί τα υποβρύχια και οι τορπίλες τους.
Πηγή: skai.gr