Κλείσιμο

Παπαρήγα: Στόχος η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων

Να συμπαραταχθεί ο λαός με το ΚΚΕ και να αγωνιστεί για να γίνουν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, λαϊκή περιουσία τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, στους κλάδους της μεταποίησης της βιομηχανίας και του συγκεντρωμένου Εμπορίου, ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας τη Δευτέρα στο Σύνταγμα.

Το ζήτημα ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, και όχι μόνο μιας συντηρητικής κυβέρνησης, αντικειμενικά μπαίνει στην πρώτη γραμμή, τόνισε στην ομιλία της στο Σύνταγμα η Αλέκα Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι σήμερα προβάλλει "ζωτική ανάγκη να βάλει ο λαός στόχο να επιβάλλει με τη δύναμη του, την εργατική λαϊκή εξουσία, τη λαϊκή οικονομία".

Η κ. Παπαρήγα κάλεσε το λαό να συμπαραταχθεί με το ΚΚΕ και να αγωνιστεί για να γίνουν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, λαϊκή περιουσία τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, στους κλάδους της μεταποίησης της βιομηχανίας και του συγκεντρωμένου Εμπορίου. Να δημιουργηθούν ενιαίοι αποκλειστικά κρατικοί φορείς στους κλάδους στρατηγικής σημασίας, όπως της Ενέργειας, των Τηλεπικοινωνιών, των Κατασκευών, των Μεταφορών, της Εξόρυξης.

Να κοινωνικοποιηθεί η γη, οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις στον αγροτικό τομέα, να δημιουργηθούν συνεταιρισμοί φτωχών και μεσαίων αγροτών, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα της κατακερματισμένης χρήσης της γης.

Η κ. Παπαρήγα αναπτύσσοντας την πρόταση του ΚΚΕ, τόνισε ότι η Λαϊκή εξουσία θα εξοικονομήσει πόρους μεταξύ άλλων από "τη διαγραφή του δημόσιου χρέους το οποίο, όπως είπε, δε χρωστούν οι εργαζόμενοι και το οποίο ξεπέρασε πλέον τα 340 δισ. ευρώ, ενώ αυξήθηκε κατά 41 δισ. ευρώ μόνο το 2010. Την κατάργηση στρατιωτικών δαπανών για σχέδια του ΝΑΤΟ. την αξιοποίηση της σημαντικής γεωπολιτικής θέση της χώρας. την αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία και τη διαμόρφωση ευνοϊκών όρων για τη σύναψη αμοιβαία επωφελών διεθνών σχέσεων συνεργασίας".
Πηγή: skai.gr