Κλείσιμο

«Παράθυρο» για αύξηση των μετεγγραφών

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός των φοιτητών τρίτεκνων ή πολύτεκνων οικογενειών που θα δικαιούνται μεταγραφή σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ της πόλης που διαμένουν, άφησε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Κατά την τοποθέτησή της στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τα πρότυπα Πειραματικά σχολεία και αναφερόμενη στο θέμα των μεταγραφών είπε ότι «αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και ότι πρέπει τα παιδιά των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών -για κοινωνικούς λόγους- να στηριχθούν όσο το δυνατόν περισσότερο και αυτό θα κάνουμε».

Μάλιστα, υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε ότι θα κοιτάξει και το θέμα του εισοδηματικού κριτηρίου και αν πρέπει να είναι ανά παιδί. Δηλαδή να επανεξετάσει το εισοδηματικό όριο των 50.000 ευρώ, που δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας να ζητήσουν μετεγγραφή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της επιλογής τους.

Η κ. Διαμαντοπούλου αντέτεινε πάντως ότι θα πρέπει σε όλα αυτά να διατηρηθούν και να ακολουθούνται κατά γράμμα τα αξιοκρατικά κριτήρια. «Θα έρθει ένα παιδί από πολύτεκνη οικογένεια στην πόλη που θέλει, όχι όμως και στη σχολή που θέλει, αλλά στη σχολή που μπορεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου