Στη Βουλή η δικογραφία για τα γερμανικά υποβρύχια

Διαβιβάστηκε στη Βουλή η περιβόητη και ογκωδέστατη δικογραφία για την αγορά γερμανικών υποβρυχίων προκειμένου να διερευνηθεί αν υπήρξε ζημία του δημοσίου, αν διαπράχθηκε απιστία ή κάποιο άλλο αδίκημα (πχ. Δωροδοκία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος κ.α.) κάτι που ήδη διερευνάται από τη δικαιοσύνη για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Η δικογραφία αποτελείται από 50 ογκωδέστατους φακέλους και χωρίζεται σε δύο περιόδους, στην περίοδο 1998-2002 και 2002- Ιούλιος 2009.

Για την πρώτη περίοδο ζητείται έρευνα ονομαστικά για τον πρώην Υπουργό Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλο και των άλλων μελών της τότε κυβέρνησης που αποφάσισαν την απευθείας ανάθεση της ναυπήγησης υποβρυχίων τύπου 214 στα ελληνικά ναυπηγία Α.Ε και τα Γερμανικά Ναυπηγεία FS/HDW και την απευθείας ανάθεση της επισκευής υποβρυχίων τύπου 209 και την κατάρτιση των δύο συμβάσεων αντισταθμιστικών ωφελημάτων που απορρέουν από τις παραπάνω αναθέσεις.

Για τη δεύτερη περίοδο ζητείται διερεύνηση για τα μέλη των κυβερνήσεων που κατά καιρούς επόπτευαν την των επίμαχων συμβάσεων για το συγκεκριμένο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο ΠΑΣΟΚ ήδη μελετάται η δικογραφία και όλες οι ενδεχόμενες λύσεις είναι ανοιχτές.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου