Κλείσιμο

Κυβέρνηση: Απόφαση για εξορθολογισμό των δαπανών

Σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, παρόντος και του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, είχε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε ο εξορθολογισμός των δαπανών των προαναφερθέντων υπουργείων, ακόμα και μέσα από ενδεχόμενες συνέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα παράδειγμα τέτοιων συνεργειών θα μπορούσε να αποτελέσει η δημιουργία κοινής τεχνικής βάσης και εκπαίδευσης μεταξύ των υπουργείων.

Στη σύσκεψη υπήρξε και ενημέρωση για τις εξελίξεις στη Λιβύη χωρίς, ωστόσο, αυτή να αποτελεί το κύριο θέμα καθώς, όπως ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι, υπάρχει έτσι και αλλιώς συνεχής επαφή μεταξύ των υπουργείων και με τον πρωθυπουργό.

Παπανδρέου: «Γυρίζουμε σελίδα»
Η Ελλάδα κατάφερε και δεν χρεοκόπησε, με τις δυνάμεις του λαού, τόνισε νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου μιλώντας σε ημερίδα για καινοτόμες δραστηριότητες στο χώρο της ελληνικής γεωργίας.

Γυρίζουμε σελίδα είπε, αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα πετυχημένων δράσεων αγροτικών συνεταιρισμών με εξαγωγικό προσανατολισμό.

Απόφαση για προώθηση του θέματος του ευρωομολόγου
Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, και η συνεδρίαση της Επιτροπής για το ευρωομόλογο, η οποία έχει συσταθεί μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Στη συνεδρίαση, στην οποία προήδρευσε η βουλευτής Βάσω Παπανδρέου, αποφασίστηκε ο καλύτερος συντονισμός και η κινητοποίηση προσωπικοτήτων διαφόρων κρατών της Ευρώπης, ώστε να υπάρξει δημοσιοποίηση του θέματος του ευρωομολόγου και να δημιουργηθεί η απαραίτητη εκείνη πολιτική ζύμωση μεταξύ των πολιτών της Ευρώπης.

Η πρωτοβουλία αυτή προωθείται τόσο από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, όσο και από την Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Πηγή: skai.gr