Παπαρήγα: Αναπόφευκτη η ελεγχόμενη πτώχευση

«Αναπόφευκτη είναι η ελεγχόμενη πτώχευση της χώρας», υποστήριξε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία επισκέφτηκε την Πέμπτη το Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

«Η ελεγχόμενη πτώχευση είναι αναπόφευκτη, αυτό όμως που πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι εργαζόμενοι είναι ότι πρέπει, όσο γίνεται πιο γρήγορα, ν' ανατρέψουν αυτή την πολιτική, ανατρέποντας τους συσχετισμούς δύναμης για να μπορέσουν να πάρουν στα χέρια τους τις υποθέσεις τους».

«Διαφορετικά, πρόσθεσε, η ελεγχόμενη πτώχευση θα ωφελήσει το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρηματιών και θα δημιουργήσει δεκάδες μνημόνια, κάθε μήνα για το λαό».

Ακόμα, η κ. Παπαρήγα κάλεσε τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας «ν' αφήσουν τα νομικά τερτίπια και να εκταμιεύσουν άμεσα τα χρήματα που χρωστάνε στους εργαζόμενους του νοσοκομείου» και πρόσθεσε:

«Το Αιγινήτειο και το Αρεταίειο, τα πάνε για συρρίκνωση που θα έχει τρομακτικές συνέπειες στην παροχή υπηρεσιών και στην επιστημονική έρευνα, γιατί είναι πανεπιστημιακά νοσοκομεία. Πρόκειται για ένα ζήτημα κρίσιμης σημασίας γιατί είναι εξειδικευμένα νοσοκομεία και δεν φτάνει, ούτε πρέπει να παλέψουν μόνο οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου».
Πηγή: skai.gr