Καστανίδης: Η κυβέρνηση δεν αρνείται την εξεταστική για τα υποβρύχια

"Η κυβερνηση δεν αρνείται την σύσταση εξεταστικής επιτροπής, για την υπόθεση των υποβρυχίων" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, που με δήλωσή του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν τόλμησε να αναλάβει καμία πρωτοβουλία για την υπόθεση.

Ο κ. Καστανίδης προσθέτει ότι η όποια εξέλιξη θα αποφασιστεί όταν θα φτάσει στη Βουλή ο σχετικός φάκελος που βρίσκεται ακόμη στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα.

Υπέρ της σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής για την εξέταση της υπόθεσης και όχι εξεταστικής τάσσεται ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης.

Υπενθυμίζεται ότι στο πόρισμα του ΣΔΟΕ για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων που προμηθεύτηκε το Δημόσιο για το Πολεμικό Ναυτικό, εντοπίζονται παράνομες πληρωμές ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, μόνο για τις προσθετές συμβάσεις για την αγορά τεσσάρων υποβρύχιων καταγράφονται εκατομμύρια ευρώ σε παράνομες πληρωμές, ενώ από το άνοιγμα λογαριασμών συνδικαλιστικών στελεχών των ναυπηγείων εντοπίζονται ποσά που δεν δικαιολογούνται.

Επίσης, δεκάδες εταιρείες λειτούργησαν ως «όχημα» για μίζες και παράνομες πληρωμές.

Πηγή: skai.gr