Δρούτσας: Η Ελλάδα δεν συμμετέχει στις επιχειρήσεις στη Λιβύη

Η Ελλάδα δεν συμμετέχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη , αλλά παρέχει διευκολύνσεις υποστηρικτικού χαρακτήρα βάσει των υποχρεώσεων της έναντι των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας.

Σημείωσε πως η Ελλάδα έχει λάβει όλα τα μέτρα για την άμυνα της χώρας σε περίπτωση που υπάρξουν αντίποινα από τον Καντάφι.

Είπε πως απαιτείται προσοχή από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και διέψευσε σενάρια και διαρροές περί διάστασης απόψεων στην κυβέρνηση σε ότι αφορά την εμπλοκή της Ελλάδος.

Επισήμανε πως τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας συνεργάστηκαν άψογα από την πρώτη στιγμή και σε κοινή γραμμή.

Η Ελλάδα πρέπει να επιδιώξει την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα» η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Την ίδια ώρα, ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία, έχουν ήδη αναλάβει δράση με βομβαρδισμούς στη Λιβύη, οι οποίοι συνεχίσθηκαν και στη διάρκεια της νύχτας, καθώς το ΝΑΤΟ ως τα ξημερώματα της Δευτέρας δεν πήρε απόφαση για την επιβολή ζώνης ενάεριου αποκλεισμού καθώς απαιτείται ομοφωνία.

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσουν εκ νέου οι μόνιμοι αντιπρόσωποι της συμμαχίας ενώ με την κατάσταση στη Λιβύη θα ασχοληθούν και οι 27 υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνεδρίαση τους στις Βρυξέλλες θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος καθώς Βρετανία και Γαλλία είναι υπέρ των στρατιωτικών επιχειρήσεων ενώ η Γερμανία διαφωνεί.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι η χώρα του δεν θα πρέπει να έχει «προεξέχοντα ρόλο», στις επιχειρήσεις στη Λιβύη, λέγοντας ότι η πρωτοκαθεδρία πρέπει να αναληφθεί από άλλες χώρες.
Πηγή: skai.gr