Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Θ. Πάγκαλου και ΣΥΝ

Σε πόλεμο ανακοινώσεων επιδόθηκαν ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Συνασπισμός μετά το επεισοδιακό βράδυ της Πέμπτης στα Καλύβια, όπου πολίτες πέταξαν γιαούρτια και επιτέθηκαν φραστικά στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο.

Ο κ. Πάγκαλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ετοιμάζει αντάρτικο πόλης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό να απομακρύνει από το κυβερνητικό σχήμα τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης κάτοικοι της Κερατέας εκτόξευσαν γιαούρτια και φώναξαν υβριστικά συνθήματα κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, που δειπνούσε με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε ταβέρνα στα Καλύβια.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος βγήκε από την ταβέρνα με σκοπό να μιλήσει στους συγκεντρωμένους, ενώ στην περιοχή πήγαν και άνδρες των ΜΑΤ. Η ένταση δεν σταμάτησε και τελικά ο κ. Πάγκαλος αργότερα, αποχώρησε, συνοδεία αστυνομικών.

Σε δήλωση του ο κ. Πάγκαλος, μίλησε για κλίμα εμφυλίου πολέμου, έδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποκινητή των επεισοδίων εις βάρος του και επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

«Η συστηματική και οργανωμένη στράτευση του ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο της ανομίας, της αυθαιρεσίας και της τρομοκράτησης των οπαδών της Κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος, οδηγεί μοιραία σε αντιδράσεις που δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν. Καλό θα ήταν ο κύριος Τσίπρας και οι άλλοι επαναστάτες του σαλονιού να σταματήσουν τώρα πριν να είναι πολύ αργά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.

«Λυπούμαστε ειλικρινά για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος.
Κάθε φορά που βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτή την πραγματικότητα, η κατάστασή του επιδεινώνεται δραματικά και ξεσπά σε μνημειώδη παραληρήματα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Στον ίδιο του ευχόμαστε περαστικά, στον δε πρωθυπουργό του συστήνουμε γρήγορα να τον αποσύρει», ήταν η απάντηση του ΣΥΝ.

«Καταδικάζουμε την βία από όπου και αν προέρχεται» σημείωσε ο Γιάννης Μιχελάκης από τη ΝΔ.

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής καταδίκασε την υβριστική επίθεση κατά του κ. Πάγκαλου και έκανε λόγο για ομάδες που συστηματικά θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες υποτιθέμενου πολιτικού λόγου και για συμπεριφορές που δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες του ελληνικού λαού και γίνονται κυρίως για λόγους αποπροσανατολισμού.
Πηγή: skai.gr